Home » Berichten » Moet je telefoon simlock vrij zijn?

Moet je telefoon simlock vrij zijn?

Voor een sim only abonnement moet je telefoon inderdaad simlock vrij zijn. Dit houdt in dat je telefoon met elke simkaart zal functioneren. Je kunt je telefoon zelf simlock vrij laten maken, maar deze wordt het ook vanzelf als je voorgaande abonnement is afgelopen. Op dat moment ben je vrij om te gaan naar welke provider je maar wilt gaan.

Wil je een goedkoop abonnement maar heb je geen simlock vrije telefoon?

Als je wel oren hebt naar een goedkoop sim only abonnement, maar je hebt geen simlock vrije telefoon, dan kun je beslissen om een simlock vrij telefoon te kopen. Als je hierbij kiest voor een smartphone zul je in veel gevallen wel even diep in de buidel moeten tasten, maar dit is alsnog een koopje als je het weg zet met wat je zou moeten betalen voor dezelfde smartphone in combinatie met een 2-jarig abonnement. Je zou dan een hoop meer kwijt zijn, want je wordt automatisch opgescheept met een duur abonnement.

Als je een telefoon simlock vrij koopt kun je dus een goedkoop sim only abonnement aanschaffen en kun je je telefoon direct in gebruik nemen samen met je abonnement.