Home » Berichten » Prepaid en goedkoop abonnement

Prepaid en goedkoop abonnement

Veel mensen denken dat wanneer ze goedkoop uit willen zijn voor hun telefoon en de kosten tot een minimum willen beperken ze moeten kiezen voor prepaid. Met prepaid kun je zo lang doen als je zelf wilt en daarnaast kost het je niet veel, mits je vanzelfsprekend ook niet veel verbruikt.

Misvatting over prepaid ten opzichte van abonnement

Als je in de veronderstelling bent dat prepaid goedkoper is dan een abonnement zit je er goed naast. Er zijn goedkope abonnementen waarbij je letterlijk maar €2,50 betaalt per maand. Daarvoor krijg je dan nog redelijk wat data en dat kunnen we bij prepaid niet zeggen voor €2,50 per maand. Stel dat je namelijk belt tegen een tarief van €0,10 per minuut (en dat is echt goedkoop voor prepaid), dan zou je dus 25 minuten kunnen bellen voor €2,50. Dat terwijl bij een goedkoop abonnement van €2,50 per maand je maar liefst 100 belminuten krijgt.

Zie je het verschil, dit is gewoon 4 keer zoveel voor hetzelfde geld. En we kunnen nou toch niet echt zeggen dat €2,50 op maandelijkse basis een groot bedrag is. Wat ons betreft dus een complete misvatting en een duidelijke keuze als je twijfelt tussen de 2. Kies gewoon voor een goedkoop abonnement en je hebt veel meer vrijheid. Je kunt het simonly abonnement vergelijken met prepaid om te zien hoeveel het werkelijk in maandelijkse tarieven scheelt.